Miljö

Miljöpolicy för Fjärås MK

Hela vår verksamhet består av miljötänkande.
Med hänsyn till miljöeffekterna skall vi verka för en god miljö.
Inom föreningen väljs miljöombud som skall biträder Fjärås MK:s styrelse i miljöarbetet.
Arbetsbeskrivning skall finnas för samtliga ombud.
Miljöhänsyn tas i varje beslut på alla nivåer inom klubben.

Vi skall arbeta förebyggande genom hushållning av råvaror och energi samt mot minskandet av miljöstörande utsläpp.
Genom att tydligt informera de som vistas på anläggningen om vår policy,ska vi arbeta för att påverka attityder och värderingar mot ett bättre miljötänkande och bestående beteendeförändringar

En öppen dialog skall föras med medlemmar, myndigheter och olika intressenter om verksamhetens miljöpåverkan.Vi skall anpassa oss till samhällets krav, där myndigheternas och förbundets krav är lägsta nivå, för den miljöanpassning vi skall bedriva för vår anläggning.

Vi strävar efter ett ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet. Det skall ske genom att dokumentera och utvärdera verksamheten, med återkommande miljörevisioner, samt att följa aktuell handlingsplan.
Grönt arrangemang för Folrace/Rallycross
Miljöombud: Mikael Johansson, Patrik Eriksson eller en utsedd miljöchef för arrangemanget.

Miljöpolicyn är att uppfylla SBF:s gällande miljöplan.
Miljöeffektbeskrivning för gällande arrangemang se bilaga: Miljöeffektbeskrivning Fjärås MK.

Klubben jobbar med en öppen handlingsplan gällande miljömål se bilaga:
Fjärås MK miljöhandlingsplan.
Information om klubbens miljöengagemang görs via anslag, förarmöten och hemsida.Transporter rörande tävling planeras och samordnas av ansvariga för att minimeras.

Inköp görs i möjligaste mån med hänsyn till bra miljöval. SBF:s miljöpolicy eftersträvas under arrangemanget eventuella överblivna sopor lämnas till återvinning.
Miljöstation finns på våran egen bana

Uppdaterad: 06 FEB 2020 13:16 Skribent: John Emil Samuel Nordefjäll

Följ oss på Facebook

Postadress:
Fjärås MK - Bilsport
Varbergsvägen 298
43498 Kungsbacka

Kontakt:

Intresserad av klubbkläder?
Jacka, Piké, T-Shirt, Keps, Paraply?

Kontakta Emelie Bergbom på 0735-005225